Pasta/ Vegetarisk

Sy pastaputer under armene

Ravioli, fylte pastaputer med flaskegresskar, ferskost, parmesan og oregano servert med salviesmør.

Pastaens Don Giovanni

Ravioloen, denne fylte lommen mellom silketynn pastadeig, er libertineren fra Italia med den forbløffende evne til å forføre enhver som krysser dens vei. Ravioli er pastaverdenens Maserati, retten du vil få lange, imponerende blikk kastet etter deg, med lovnader om filatelistiske studier i de sene nattetimer.

Traust tristesse

Men ravioli er også den luksuriøse matretten du stort sett nyter på restaurant, en middagsrett som forekommer deg like fjern å trylle frem i en ordinær hverdag, som hjemmelagde komler på en tirsdag. Som regel tyr du til spaghetti med kjøttsaus, pastaens ekvivalent til trauste Fiat Punto, og oppnår på det beste et høflig, undertrykt gjesp og et uengasjert skuldertrekk.

Den lates ravioli

Det høres vanskeligere ut å lage hjemmelaget pasta enn det faktisk er. Men det krever en smule innsatsvilje, tiltakslyst og tid, og det er slett ikke denne treenigheten er å oppdrive i en hektisk hverdag. Disse pastaputene er den travles ravioli, raviolien for den bedagelige sjel, som krever minimal arbeidslyst, men som visuelt og smaksmessig antyder intensiv og langvarig kjøkkeninnsats.

Triks deg til en Maseratitur

Løsningen er å bruke kinesiske wonton-ark, hvilket gir små pastalommer med en silkeaktig konsistens selv en italiensk mama vil misunne. Fylt med flaskegresskar og ferskost, er det slett ikke umulig å få seg en tur i Maseratien på en grå hverdag. Så blås støv av frimerkesamlingen, pastaens Don Giovanni har kommet på besøk.

Ravioli med ovnsbakt flaskegresskar, ferskost og salviesmør

Skriv ut
Nok til: 2-3 Tidsbruk: 30 min

Dette trenger du

  • 150 g ferskost, ricotta eller 1 pakke smørbar geitost
  • 1/2 flaskegresskar
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 pakke wonton ark
  • 3 ss smør
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 neve salvieblader
  • 1 liten neve oregano
  • 1 klype muskat
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft
  • 1 egg

Slik gjør du

1

Sett ovnen på 185 grader

2

Rens gresskar for frø og skall, skjær i kuber, vend i olje og salt

3

Bak i ovn i ca 20 min eller til bitene er myke

4

Mos avkjølt gresskar med en gaffel eller stavmikser, bland inn ferskost og parmesan. Smak til med muskat, oregano, salt og pepper

5

Hold wonton arket i hånden. Legg på ca 1 ts røre. Bruk fingeren til å pensle kantene med egghvite. Legg det andre arket oppå, og klem ut luftlommene og press kantene sammen. La ravioliene ligge under et fuktig klede til de skal kokes. Hvis du ønsker en rund form, stikk ut eller skjær til arket

6

Kok pastaputene i godt saltet vann i ca 2 min

7

Smelt smør og la det brune med salviebladene og et knust hvitløksfedd. La bladene bli sprø, ta til siden

8

Øs over ravioli og litt pastavann i salviesmøret, rør om med en god skvis sitronsaft

9

Server ravioli og smørsaus i dype tallerkener, topp med sprøstekte salvieblader

pasta se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg