Bakverk/ Kosemat/ Vegetarisk

Vidunderlig velsmakende vegetarburger

Veggisburger/vegetarburger med kikerter, linser, urter og berberekrydder i rugboller smurt med avokadokrem. Vegetarian burger with rye burger bun.

Bønnefanget

Jeg elsker tørkede belgfrukter i så stor grad at jeg aner en aldri så liten fetisj. Skapet mitt er fylt opp med runde, avlange, små og store, ensfarget, spettet, rosa, røde, gule, grønne, brune og svarte erter, linser, kikerter og bønner. Heldigvis sjenker et rikholdig lager meg et harmonisk sinn og tarmsystem ettersom de tørkede små er stappfulle av proteiner og kostfiber, og jeg alltid har tilfredsstillende tilgang på mettende mat i tilfelle flom, pest, zombieutbrudd eller alienovertakelse.

Fri Dagros

Kilovis med små, tørre belgfrukter gjør at også en ku eller to får fripass på kjøkkenet mitt. Å sette tennene i en hjemmelaget, saftig kjøttpuck dryppende av fett og smak er slett ikke å forakte. Men må jeg velge, vinner den vegetariske varianten med god margin. For sunt kan selvsagt smake smashing, og selv karnivorer kan konvertere til vegetarisk føde når maten blir kamuflert i konseptet junk food.

Vinnende vegetarburger

Å lage en burger helt fri for drøvtyggende dyr og dårlig samvittighet er overraskende enkelt. En sukkulent og substansiell belgfruktburger spekket med smak og kjøttaktig kvalitet metter og smaker mer enn du tror, og gjør deg fanget og forgapt etter første tygg. Sandwichet mellom luftige og seige burgerboller av rug, sjenerøst smurt med fyldig avokadokrem og chipotlemajo, servert med frisk sylteagurk, er dette veggisburgeren som vil forvandle deg til en fornøyd, fremtidig belgfrukthamstrer.

Vegetarburger med linser og kikerter, rugboller og avokadokrem

Skriv ut
Nok til: 5-6 burgere, 12 brød Tidsbruk: 1,5 t

Dette trenger du

  • Burger: 3,5 dl kokte, grønne linser, f.eks Puylinser, 2,5 dl kokte kikerter, 2 egg*, 1 dl brødkrumme f.eks Panko, 1 hvitløksfedd, 1 ts berbere krydderblanding eller annen ønsket krydderblanding, 1 klype chiliflak, 1 skvis sitronsaft, 1 neve valgfrie urter, salt, pepper og stekeolje
  • Burgerbrød: 5 dl lunkent vann, 1 ts sukker, 1 pose tørrgjær, 7 dl rugmel, 5 dl hvetemel, 1 ss maltekstrakt, 1 ss agave eller honning, 1 ts salt, 1,5 ss kakao, 1 neve sesamfrø
  • Avokadokrem: 2 modne avokado, saft av 1/2 lime, salt og pepper. Alternativ: 1 hvitløksfedd
  • Chipotlemajo: 1 dl majones, 1 chipotle i abodo eller chipotletabasco,1 klype paprikakrydder, salt og pepper

Slik gjør du

1

Burger: Kok kikerter og linser etter anvisning, eller bruk ferdig boksevariant (burgerne blir mykere i konsistensen). Hakk løk og stek til løken er karamellisert, tilsett hvitløken de siste par minuttene. Kjør alle ingrediensene foruten 1 dl linser i en kjøkkenmaskin. Rør inn de hele linsene og form deigen til burgere. Stek i oljet, medium varm panne til burgerne er gjennomstekt og gyldne, alternativt 10-15 min i ovnen på 190 grader

2

Burgerbrød: Rør sammen lunkent vann, sukker og tørrgjær. La stå i 10 min til blandingen skummer. Tilsett resten av ingrediensene og elt i maskin i 10 min. La deigen heve til dobbelt størrelse, ca 1 t. Del opp i passe emner og form til boller. Dryss over sesamfrø og press brødene litt flate. Hev i 30 min. Stek i ovnen i 25-30 min på 190 grader

3

Avokadokrem: Fri avokado for stein og skall, mos alle ingrediensene med en stavmikser til en glatt og jevn krem. Nam!

4

Chipotlemajo: Lag majones, finhakk chipotle eller smak til med chipotletabasco og krydderier

Tips

* For en vegansk variant, bytt ut eggene med linfrø. Kok vann og knuste linfrø i noen minutter. Sil av og bruk geleen som erstatning for egg. 1 ss malte linfrø + 3 ss vann = 1 egg.

vegetarisk se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg