Listig latskap
Det er ikke nød som lærer naken kvinne å spinne, men indolens. For latskap er en klart undervurdert drivkraft til innovasjon og nytenkning, en motivasjonsfaktor tuftet på belønning uten anstrengelse eller innsats, lønn fri for strevet. Men det er en hårfin balanse mellom latskap og genialitet, og i dette smeltepunktet har det oppstått et enkelt bakverk med det lite flatterende navnet mug cake.
Kvikk kake i kopp
Bakeantipatien min er omvendt proporsjonal med lysten til å spise kake. Disse motstridende emosjonene gjør baking oftest til et traume og kake til sjelden spise. Men en koppkake kan alltids fikses i nøden. Dette bakverket tar toppen fem minutter å lage, og kommer alltid saftig og smakfull ut etter en surfetur i mikrobølgene. Får du uventet besøk av gjester eller sukkermonsteret, så er denne kjappe desserten løsningen på problemet. Rør ihop, hell opp i en kopp, maks mikroen – voilà, kake på minuttet!
5 minutters sjokoladekake i mikroen
Skriv utDette trenger du
- 1 egg
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl mel
- 1 dl surmelk
- 1 dl nøytral olje
- 2 ss sirup
- 1,5 ss kakao
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1 liten klype salt
- Melis
- Alternativ: Sjokoladebiter, chilipulver, syltetøy
Slik gjør du
Rør alle ingredienesene sammen, pisk ut sukker og klumper
Hell røren i en kopp eller glass omtrent 3/4 fullt
Sett mikroen på maks styrke i 1 min, røren vil reise seg som en sufflé
Pynt med et dryss melis og sjokoladestrø
Tips
Du kan lage røren ferdig på forhånd i kopper og la stå i kjøleskapet til du skal steke kakene i mikroen. Stressfritt og enkelt!
dessert se alle
-
25. mars 2018 -
10. mars 2018 -
5. desember 2017