Bakverk/ Dessert/ Mikromat

Sjokkerende snar sjokoladekake

Kjapp sjokoladekake i mikro, med kakao, egg, mel, vaniljesukker. Tar kun 5 minutter

Listig latskap

Det er ikke nød som lærer naken kvinne å spinne, men indolens. For latskap er en klart undervurdert drivkraft til innovasjon og nytenkning, en motivasjonsfaktor tuftet på belønning uten anstrengelse eller innsats, lønn fri for strevet. Men det er en hårfin balanse mellom latskap og genialitet, og i dette smeltepunktet har det oppstått et enkelt bakverk med det lite flatterende navnet mug cake.

Kvikk kake i kopp

Bakeantipatien min er omvendt proporsjonal med lysten til å spise kake. Disse motstridende emosjonene gjør baking oftest til et traume og kake til sjelden spise. Men en koppkake kan alltids fikses i nøden. Dette bakverket tar toppen fem minutter å lage, og kommer alltid saftig og smakfull ut etter en surfetur i mikrobølgene. Får du uventet besøk av gjester eller sukkermonsteret, så er denne kjappe desserten løsningen på problemet. Rør ihop, hell opp i en kopp, maks mikroen – voilà, kake på minuttet!

5 minutters sjokoladekake i mikroen

Skriv ut
Nok til: 3 Tidsbruk: 5 min

Dette trenger du

  • 1 egg
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl mel
  • 1 dl surmelk
  • 1 dl nøytral olje
  • 2 ss sirup
  • 1,5 ss kakao
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 liten klype salt
  • Melis
  • Alternativ: Sjokoladebiter, chilipulver, syltetøy

Slik gjør du

1

Rør alle ingredienesene sammen, pisk ut sukker og klumper

2

Hell røren i en kopp eller glass omtrent 3/4 fullt

3

Sett mikroen på maks styrke i 1 min, røren vil reise seg som en sufflé

4

Pynt med et dryss melis og sjokoladestrø

Tips

Du kan lage røren ferdig på forhånd i kopper og la stå i kjøleskapet til du skal steke kakene i mikroen. Stressfritt og enkelt!

dessert se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg