Dessert/ Pålegg/ Syltetøy/ Sylting og hermetisering/ Vegetarisk

Blodig påskealvor

Kremet og deilig sitronkrem, også kalt lemon curd laget med blodappelsin og økologisk sitron.

Gult er kult

Til påske har jeg bestemt meg for å fortære alt som er solgult, helt uten hemninger eller reservasjoner. Til påske skal jeg forkaste vanlige regler for konsum og kaloriinntak, gi fingeren til formen og innta med begjærlig appetitt gyldent påskeøl, appelsinbrus, godt smør, tykk majones, vaniljesaus, ostepop og potetgull. Til påske er det gult som er kult, blåmandag, hvite uker og andre sjanseløse sjatteringer i fargekartet får frimodig fyken.

Syndig sitronkrem

Å basere en kost utelukkende på gyldent fett og farin i fremragende fusjon, er formodentlig fjernt fra forenelig med fysisk fostring og en fjong fasong i all framtidighet. Men til påske, når kvikk lunsj, grillpølser og marsipan likevel går ned på høykant, bør du prøve deg på noe mer sofistikert, men syndig spise. Lag lekker lemon curd, en skamløst fet og storslagen sitronkrem tyknet med gyldne eggeplommer og smakssatt med saft av syrlige sitroner.

Bloddryppende dessert

Blod, offergaver og mordmysterier er morbiditeter som normaliseres i påsken. Og jeg ofrer villig en pose blodige appelsiner for å heve sitronkremen min til nye høyder. En lemon curd tilsatt blodappelsin gir ikke bare den perfekte påskegule fargen, men balanserer søtt og syrlig salig sublimt. Denne sitruskremen smaker fortryllende friskt i en yoghurt fool, fungerer fabelaktig som fyll i kaker, paier, pavlova, og er superb smurt på nystekte scones eller lune toast og crumpets. Denne sitronkremen er så vidunderlig vanedannende, at du kunne drept for en skje til. Det er blodig alvor.

Syndig sitronkrem med blodappelsinsaft – Lemon Curd

Skriv ut
Nok til: 4-5 glass Tidsbruk: 1 t 20 min

Dette trenger du

  • 12 eggeplommer
  • 4-5 økositroner, skall og saft
  • 3-4 blodappelsiner, saft
  • Totalt 3 dl saft
  • 3,2 dl sukker
  • 150 g smør

Slik gjør du

1

Skyll sitronene i vann, riv av skallet på et fint rivjern

2

Skvis saft fra appelsiner og sitron, sil fra fruktkjøttet

3

Smelt smør og avkjøl

4

Skill eggeplommer fra hvite*

5

Kjør skall og sukker i en kjøkkenmaskin i et minutt

6

Hell forsiktig i sitrussaften

7

Tilsett plommene én av gangen

8

Hell i det smeltede, avkjølte smøret

9

Sous vide: Helll sausen over i rene glass gjennom en finmasket sil. Bruk en skje for å presse gjennom eggeplommene. Skru på lokk og legg i vannbad i 1 t på 74 grader

10

Vanlig prosedyre: Hel sausen over i en gryte gjennom en finmasket sil, og varm opp under omrøring i ca 10 min. Pass på at det ikke koker. Sausen er ferdig når den har tyknet. Hell over på rene glass**

Tips

* Lag marengs eller soufflé med eggehvitene!
** Curd oppbevares i kjøleskapet, og har holdbarhet i ca 1 uke. Når de er "kokt" sous vide holder de i opp til 3 måneder i kjøleskapet.
Ønsker du å hermetisere glassene, la de koke i vann i ca 20 min og avkjøl.

dessert se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg