Snacks/ Tilbehør/ Vegetarisk

Et hanenebb i salsaen

Bolle med salsa; hakkede urter og tomater på svart bakgrunn

Når fysen setter inn

Har jeg lyst på noe snadder, og til min overraskelse og glede finner en tortillapose i skapet, kan det gå to veier. Enten drysser jeg en rundhåndet neve revet ost over de gylne trianglene, kjører hele stasen i mikroen og stenker herligheten i habanerosalsa. 45 små sekunders innsats som dekker mitt akutte snacksbehov. Eller jeg velger den sunne linje, kvesser kniven og mekker meg en fersk salsa.

Salsa med nebbete hanefar

Pico de gallo. Denne ferske salsaen trigger alle smaksresptorer i hjernen min, og er min absolutte favoritt når jeg vil ha et sunt alibi for å kunne hengi meg til lørdagssnacks i en ukedag.

Den meksikanske godbiten betyr hanenebb på spansk, og henspiller på salsaens farger som kan minne om hanens fjærpryd. Og et lite sting av chili, ¿Pica?, som nebbet på fjærkreet. Salsaen er en real vitamininnsprøytning, fargesterk og frydefull å se på og fortære. Ingrediensene finnes i de flestes kjøkken, og du kan variere innholdet etter hva kjøleskapet har å by på.

Pimp opp fredagstacoen

Ingrediensenes kvalitet er alfa og omega i denne ferske salsaen. Umamirik, crispy og juicy er den også raskt avhengighetsskapende. Pico de gallo smaker nydelig på sommeren, men kanskje enda bedre når mørket senker seg over den nordlige halvkule, og tanken om sol og varme bare er et vagt minne. Alltid et perfekt tilbehør til en sterk chiligryte, fredagens burritofest eller bare til en gjenoppdaget pose tortillachips i skapet.

Pico de gallo

Skriv ut
Nok til: 3-4 Tidsbruk: 10 min

Dette trenger du

  • 1 rød løk
  • 1 jalapeño
  • 1 liten kvast persille og/eller koriander
  • 1 søt spisspaprika
  • 2 store eller 10 små tomater
  • 1/2 lime
  • 1 liten klype salt
  • Alternativ: Agurk, reddiker osv

Slik gjør du

1

Hakk alle ingrediensene i små biter, bland

2

Skvis over limejuice

3

Smak til med salt

4

Nam nam

Tips

Dette er så godt at du bør lage mye fremfor lite, før du vet ordet er bollen tom.

tilbehør se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg