Pastaens Don Giovanni
Ravioloen, denne fylte lommen mellom silketynn pastadeig, er libertineren fra Italia med den forbløffende evne til å forføre enhver som krysser dens vei. Ravioli er pastaverdenens Maserati, retten du vil få lange, imponerende blikk kastet etter deg, med lovnader om filatelistiske studier i de sene nattetimer.
Traust tristesse
Men ravioli er også den luksuriøse matretten du stort sett nyter på restaurant, en middagsrett som forekommer deg like fjern å trylle frem i en ordinær hverdag, som hjemmelagde komler på en tirsdag. Som regel tyr du til spaghetti med kjøttsaus, pastaens ekvivalent til trauste Fiat Punto, og oppnår på det beste et høflig, undertrykt gjesp og et uengasjert skuldertrekk.
Den lates ravioli
Det høres vanskeligere ut å lage hjemmelaget pasta enn det faktisk er. Men det krever en smule innsatsvilje, tiltakslyst og tid, og det er slett ikke denne treenigheten er å oppdrive i en hektisk hverdag. Disse pastaputene er den travles ravioli, raviolien for den bedagelige sjel, som krever minimal arbeidslyst, men som visuelt og smaksmessig antyder intensiv og langvarig kjøkkeninnsats.
Triks deg til en Maseratitur
Løsningen er å bruke kinesiske wonton-ark, hvilket gir små pastalommer med en silkeaktig konsistens selv en italiensk mama vil misunne. Fylt med flaskegresskar og ferskost, er det slett ikke umulig å få seg en tur i Maseratien på en grå hverdag. Så blås støv av frimerkesamlingen, pastaens Don Giovanni har kommet på besøk.
Ravioli med ovnsbakt flaskegresskar, ferskost og salviesmør
Skriv utDette trenger du
- 150 g ferskost, ricotta eller 1 pakke smørbar geitost
- 1/2 flaskegresskar
- 1 dl revet parmesan
- 1 pakke wonton ark
- 3 ss smør
- 1 hvitløksfedd
- 1 neve salvieblader
- 1 liten neve oregano
- 1 klype muskat
- Salt og pepper
- Sitronsaft
- 1 egg
Slik gjør du
Sett ovnen på 185 grader
Rens gresskar for frø og skall, skjær i kuber, vend i olje og salt
Bak i ovn i ca 20 min eller til bitene er myke
Mos avkjølt gresskar med en gaffel eller stavmikser, bland inn ferskost og parmesan. Smak til med muskat, oregano, salt og pepper
Hold wonton arket i hånden. Legg på ca 1 ts røre. Bruk fingeren til å pensle kantene med egghvite. Legg det andre arket oppå, og klem ut luftlommene og press kantene sammen. La ravioliene ligge under et fuktig klede til de skal kokes. Hvis du ønsker en rund form, stikk ut eller skjær til arket
Kok pastaputene i godt saltet vann i ca 2 min
Smelt smør og la det brune med salviebladene og et knust hvitløksfedd. La bladene bli sprø, ta til siden
Øs over ravioli og litt pastavann i salviesmøret, rør om med en god skvis sitronsaft
Server ravioli og smørsaus i dype tallerkener, topp med sprøstekte salvieblader
pasta se alle
-
6. april 2022 -
20. februar 2022 -
1. juni 2021