Muffens med muffins
En gang var muffins kaken det var mest stas å spise. En enkel, håndholdt kake med sjokolade- eller vaniljesmak, servert i fuktige papirformer som satt fast i kakebunnen. Men når den gode gamle muffins gjennomgikk en revitalisering og oppstod som cupcake, ramlet jeg hardt og brutalt av kakelasset.
Jålekake
Cupkakes er muffinsens jålete kusine, kaken med et arsenal av sminke- og hårprodukter med forkjærlighet for glitter og galla til hverdag og fest. Plutselig ble det beskjedne bakverket komplisert, en kollagenfylt og stylet utgave av porsjonskaken alle en gang kunne mestre uten særlige komplikasjoner.
Kjapp ostebolle i ovnen
I senere tid har jeg oppdaget at muffins kommer i både salte og søte utgaver. Jeg kan gi sukkeret fyken, tuppe ut den nedlessede småkaken med tupert frosting og spiselig nips, og fylle bakverket med herlig fet ost og saftig yoghurt.
Dette er en kjapp bolle i ovnen som krever minimalt bakehåndlag, er herlig salt og osterik, super som håndholdt nistemat, mellommåltid, snack eller tilbehør til hjemmelaget tomatsuppe. Den enkle muffinsen lever heldigvis fortsatt i beste velgående, og er en lettlagd bakst for alle med ustabilt blodsukker, kakepyntfobi og cupkakeallergi.
Ostemuffins med cheddar
Skriv utDette trenger du
- 5 dl mel
- 100 g cheddar
- 2,5 dl yoghurt naturell
- 2 egg
- 0,5 dl nøytral olje
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ts sennepspulver
- 1 ts sukker
- 0,5 ts salt
- Alternativ: Gressløk, bacon, revet gulrot eller squash (ev mindre væske)
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 grader
Bland sammen alle tørre ingredienser
Rør i alle våte ingredienser med en sleiv eller slikkepott (ikke ballongvisp)
Rør inn revet ost, evnt alternative ingredienser, spar litt ost til topping. Røren skal være tykk og kompakt
Hell over røren i en smurt muffinsform i teflon, fyll ca 3/4, strø over revet ost
Stek i ovnen i 25-30 min eller til muffinsene er gyldne
Ta ut med en skje og la avkjøle på rist
vegetarisk se alle
-
20. april 2018 -
25. mars 2018 -
9. februar 2018