Bakverk/ Dessert

Ikke bak deg en kake

Verdens enkleste ostekake med sitron, kremost og knekkbunn. Toppet med sitrongelé og sommerblomster.

Kake? Ja takk!

Det er et utall av foruroligende foreteelser som kaller på kake, hvor forventningene om et søtt og perfekt punktum henger tykk i luften som osen fra et bildekkrikt sankthansbål. Anledningene står oppstilt i marerittlange køer bestående av høytider, festlige lag og ymse feiringer av årene som går, begynnelser og avslutninger, lotteri og dugnader. Det eksisterer tydeligvis aldri dårlige påskudd til kakefest, bare dårlige kakebakere.

Bakesvake kakemetoder

For en bakehater er det to veier å gå: Ignorere omgivelsene, bli utstøtt, uglesett og rimeligvis dø ensom og venneløs, kanskje med en skokk katter remjende over ditt opphørte, kakeløse liv. Eller kapitulere, krype til kakekorset og pønske ut alternative metoder som krever et minimum av bakeforstand eller innsikt i konditorfaget.

No bake cheesecake

På 90-tallet kunne heldigvis alle kakebakehatere senke skuldrene, tørke pannesvetten og puste lettet ut; kaken som involverte et minste multiplum av baking var endelig ankommet landet. Den overhengende faren for å ende opp som islolert og småskummel kattedame var over for de fleste. I jublende lykkerus ble hevemidler, mel og glasur kastet på dør, og inn vagget den dissende gelatinen. I samme slengen ble også kremosten invitert inn i det søte lag, og den noe absurde kaken var et faktum.

God på bunnen

En bakefri ostekake kan tilberedes uten fundament, men som så mye annet er det beste spart til sist. Kakebunnen er laget på smørrik knekkbunn kjapt herdet i ovnen, og kan sies å være kakens høydepunkt og bunnmål. Sammen med det lett bevrende kakefyllet, luftig, mild og forfriskende, er dette desserten som går rett hjem hos både kakemonsen og kakebakehateren. Det finnes neimen ikke dårlige påskudd til en real kakefest når kaken er bakefri!

Luftig ostekake med sitrussmak og gelélokk

Skriv ut
Tidsbruk: 2 t

Dette trenger du

  • Kakebunn: 2,5 dl kjeks, f.eks Digestive og Ritz, 3 ss sukker, 4 ss smør
  • Kakefyll: 450 g ost, 150 g yoghurt naturell, 1,5-2 dl melis, skall av 2 økologiske appelsiner eller sitroner, 0,5 dl saft, 7 plater gelatin, 3 dl fløte
  • Gelélokk: 3 økologiske sitroner eller blodappelsiner (flott rødfarge), skall av 1 sitrusfrukt, 3 gelatinplater, 3 ss persimonsirup

Slik gjør du

1

Kakebunn: Smelt smør i en kasserolle, tilsett sukker og knuste kjeks. Trykk ut deigen i en 20-22 cm springform. Bak i oven på 175 grader i ca 15 min eller til bunnen er gylden. Hvis du ønsker en mer knekkaktig (men også hardere bunn), la sukker og smør koke i noen minutter i gryta før du tilsetter kjekssmulene. Hell av eventuelt overskytende smør

2

Kakefyll: Bland sammen kremost, yoghurt, melis, finhakket skall og saft. Bløt ut gelatinplatene i kaldt vann, skvis ut. Varm opp de utbløtte platene med resten av sitrussaften. Pisk fløte til krem og vend inn kremostblandingen. Tilsett deretter gelatinen. Avkjøl i kjøleskap til kaken har stivnet

3

Gelélokk: Bløt ut gelatinplatene i kaldt vann, klem ut vannet og rør ut i oppvarmet saft. Tilsett skall og avkjøl noe. Hell over kaken når geléen er kald men flytende. La herde i kjøleskapet

dessert se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg