Dessert/ Vegetarisk

Makeløs minuttmousse

5 minutters mousse. Blåbærmousse på noen få minutter er en drøm. Fyldig, luftig og proppet med bærsmak, blir dette favoritten.

Sukkerjakt

Når jeg får fysen på snop og snacks, men skapene er like tomme som publikumssetene under et lokaloppgjør i undervannsrugby, går jeg på jakt. Etter å ha skvist ut siste klissete rest av sjokoladesausflasken, dyppet fingeren i syltetøyet og fortært myke, tilårskomne halspastiller, er søtsuget pirret men slett ikke på retrett. Motivasjonen er tilstedeværende men hensynsløst usynkronisert med initiativ og tiltakslyst i apatisk stand by mode.

Bare blåbær

Den glykemiske indeksen er på vei ned i et gigantisk synkehull, og min siste kraftanstrengelse ender i fryseskuffen. Og se der, en halvspist pose blåfrosne bær! Visst kan jeg gomle i meg bærene med luftig fløteskum og fyldig vaniljesaus, men ettersom kjøleskapet donerer meg et eneste, ensomt egg blir det kun i delirisk fantasi. Men heldigvis er et enkelt egg akkurat nok for tilfredsstille blodsukkermonsteret og lage verdens enkleste dessert.

Mousse på minuttet

Noen uanstrengte minutter i kjøkkenmaskinen med latskap, frosne bær, sukker og eggehvite resulterer i et latterlig lettvint luftskum. En eterisk bærmousse, kremet og fyldig som smelter svalende på tunga. Med kraft og energi i flo og blodsukkeret i behagelig vater er jeg klar for det meste, det være seg undervannsrugby eller en handletur for å fylle opp slunkne skaplagre.

5 minutters bærmousse

Skriv ut
Nok til: 4 Tidsbruk: 5 min

Dette trenger du

  • 250 g fryste bær, f.eks blåbær eller bringebær
  • 3-4 ss sukker
  • 1 eggehvite

Slik gjør du

1

Kjør bær og sukker fint i en kjøkkenmaskin eller blender

2

Tilsett eggehvite, bland til massen har blitt lys, kremet og luftig

3

Server og spis med en gang

dessert se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg