Egg/ Siderett/ Tilbehør/ Vegetarisk

En koreansk pannekakefest på rest

Ikke hat restemat

I kjøleskapet har jeg stort sett alltid en rest eller to etter et par forgangne middager. De står der og frister meg ei, ettersom jeg allerede har spist meg både mett og lei. Men hvem vet, kan hende restene forsvinner i en kjapp lunsj, mon tro får jeg ånden over meg og finner på noe snedig og begavet med middagslevningene.

For det er jo uanstendig å kaste god mat når andre mindre heldige sjeler i verden kunne spist seg mett på restefesten min. Men når maten har breiet seg lenge og vel i kjøleskapet, tørket inn og skiftet farge, så drister jeg meg til å kaste alt. Lykkelig som en ku på vårslepp, indre jublende for restebyrden som er løftet fra mine skuldre, men samtidig ubehagelig skamfull og nedstemt over mitt sløseri.

Pannekakefest på rest

Heldigvis ble jeg kjent med den koreanske pannekaken, redningen i min bipolare resteperiode. Buchimgae 부침개 er pannekaker laget av en sparsom røre av egg og mel, som holder sammen grønnsaker og innholdet i kjøleskapet som gir deg størst samvittighetskvaler. Pannekaken ligner den japanske kaken okonomiyaki, men er mye enklere å lage.

Den flate kaken er en sjenerøs måte å bruke opp kjipe rester på, du kan hive sammen nesten det meste: Slapp selleri, dvaske gulrøtter, kjøttpålegg med brun skorpe, gulnet brokkoli, tørr osteskalk, inntørket paprika, uttørket spaghetti og uidentifiserte middagsrester – alt blir godt i denne forbarmende pannekaken.

Koreansk pannekake med gjæret kål

Hvis jeg har noen restegrønnsaker og kimchi i kjøleskapet, er førstevalget kimchi jeon 김치전. Ved å bruke kimchi og kimchisaft, får du en fantastisk krydret og pent oransje pannekake. Koreanerne lager den først og fremst av overmodnet kimchi, altså typisk koreansk restemat. Kaken er vanligvis servert som en forrett, snacks eller banchan (siderett), men lager du den tykk og god, metter den fint som middag.

Koreansk pannekake er teksturmessig myk, ettergivende, elastisk og uhyre vanedannende. Spis kaken brennheit fra pannen, og dypp bitene i en salt og sterk dipp. Det er ikke tvil i din sjel hva du skal gjøre neste gang det dukker opp restemat i ditt kjøleskap.

Koreansk pannekake – kimchi jeon

Skriv ut
Nok til: 2 som snacks, 1 som middag Tidsbruk: 15 min

Dette trenger du

  • Pannekakerøre: 1 egg, 2,5 dl mel, 1/2 dl maisenna eller potetmel, 1/2 dl vann og 3 ss kimchisaft (kan byttes ut med vann). Ønskes en lettere og tynnere pannekake: Øk væskemengden eller reduser melet
  • Pannekakefyll: 2 dl kimchi eller andre rester, 1 vårløk eller 1/2 løk, stekeolje, en klype salt, chili og pepper. Alternativ 1 ts hvitløkspulver og 1 ts løkpulver for mer smak. NB: Her er det kun fantasien og kjøleskapet som setter begrensninger
  • Dipp: 2 ss riseddik, 2 ss soyassaus, 1 ts honnig eller brunt sukker, 1/2 ts sesamolje, 1/2 ts gochugaru, 1 ts mirin, 1 ts sesamfrø, 1/2 vårløk

Slik gjør du

1

Pannekaker: Hakk kimchi og vårløk i mindre biter. Bland alle tørre ingredienser i en bolle, tilsett pisket egg, vann og kimchisaft. Rør til sist inn kimchi og vårløk (eller andre ingrediensvalg). Stek på medium varme i nøytral olje. Når underflaten er brunet og sprø og overflaten fast, snu og stek den andre siden. Skjær i mindre stykker med et pizzahjul, og server med dippsaus

2

Dipp: Bland alle ingrediensene sammen til evnt sukker er oppløst. Kan lages dager i forveien

Tips

Lag en stor røre, den kan stå i kjøleskapet i minst et døgn.

vegetarisk se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg