Salat/ Siderett/ Tilbehør/ Vegetarisk

Bønnespirende kjærlighet

Bønnespiresalat med bønnespirer, vårløk, soyasuas, sesamfrø og gochuang

Med tilbehøret på plass

Banchan 반찬 er en rekke sideretter, småretter og tilbehør som blir servert til hvert eneste koreanske måltid, frokost som kvelds, hverdag som fest. De vanligste banchan omfatter ulike kimchi, men kan også være sesongbaserte sideretter av grønnsaker, tofu, sjømat, kjøtt og f.eks korn. Banchan skal noe så unorsk som deles av alle til bords, og blir servert i oddetall fordi partall betyr ulykke og dårlig karma.

Den koreanske ryggrad

Banchan er ryggraden i den koreanske matkultur, smårettene folket i the land of morning calm setter til livs med stor entusiasme og engasjement. Et koreansk måltid uten banchan er like utenkelig som en pølsefri nasjonaldag eller tacoløs fredag for en nordmann. Restaurantene blir visstnok målt etter kvalitet, antall og etterfylling av disse siderettene, og de regnes ofte som den beste delen av måltidet. Hver enkelt rett bidrar med ulik farge, smak og tekstur; syrlig kimchi, søtlig, sprø, saftig, kraftig eller krydret tilbehør.

Den beskjedne bønnespiresalat

Mitbanchan er populære retter fordi de kan lages dager i forveien i større kvantum, og kan dermed nytes over en lengre periode med et minimum av innsats. Får du uventet besøk kan du overraske og imponere dine påtrengende gjester ved å trylle frem et oddetall av sideretter.

Kongnamul muchim 콩나물 무침 er en slik på-lur-i-kjøleskapet rett. Beskjedne bønnespirer forvellet og blandet med aromatisk sesamolje, salt soyasaus og hvitløk. En overraskende smakfull kombinasjon du vil nære spirende affeksjon og avhengighet til. Og med et omfangsrikt sortiment av banchan i kjøleskapet, er du alltid parat og beredt for uforutsette invasjoner av slekt og venner.

Koreansk bønnespiresalat

Skriv ut
Nok til: 2 Tidsbruk: 10 min

Dette trenger du

  • 1 pose bønnespirer
  • 1 vårløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 klype salt
  • Alternativ: For spicy variant 1 ss gochugaru

Slik gjør du

1

Kok bønnespirene i lettsaltet vann i 7 min, sil og skyll i kaldt vann. Klem ut vannet

2

Hakk vårløk og hvitløk, og bland alle ingrediensene i en bolle. Vend bønnespirene i blandingen og la trekke i en halvtime

3

Holder seg fint i kjøleskapet i noen dager

Tips

Bruk restene i en omeuraisu!

tilbehør se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg