Fjærkre/ Gryterett/ Kjøtt

Kokomo karibisk kyllinggryte

Varmende karibisk kylling one pot, med gylden pilaffris i kokosmelk og jerk krydder. En herlig gryterett med saftig jerk kylling og kokosris!

Jamaica Hello not Farewell

Når gradestokken når tosifret i negativ favør, snøfokken står deg langt opp i halsen og bilen anes som en nedsnødd kontur i landskapet, oppleves breddegradene i nord som en forbaska forbannelse. Når hverdagen består av takras, måking og skumle issvuller som vil lårbeina til livs, fortoner kritthvite strender og palmesus seg like fjernt som frijazz på dansegalla eller en fargeglad Tupperware salgsbod i operafoajeen.

One Love Jamaican Jerk

Selv om livet er for kjipt og palmesus i tropisk klima virker like usannsynlig som en god natts søvn med en insomnisk nabo med sans for joik og ommøblering, kan du i det minste invitere en flik av Karibia inn på kjøkkenet. Jamaican Jerk er en heftig potpourri av varme, hete, sødme og aromatiske krydderier, og benyttes vanligvis i tørrmarinering av kjøtt, fisk og grønnsaker. Krydderblandingen inneholder alltid allehånde, disse eteriske, tørkede bærene med et hint av nellik, og den hete men sødmefruktige chilien scotch bonnet.

Jerk kylling og kokosris

Kryddermiksen er selvsagt i en jerk chicken, og setter karibisk kulør på ovnsretter, stuinger, søtpotetfries og grillsauser. Blandingen smaker også eksepsjonelt godt som dipp, rørt ut i fyldig rømme og hjemmelaget majones. Denne kyllinggryten godgjør seg i kyllingfett og kremet kokosmelk, og de deilige varmende krydderier gjør at retten scorer skyhøyt på komfortskalaen. Sammen med habanerosalsa er dette en karibisk fest uten like, med en smak av bølgeskvulp og kvelder med romfylte drinker nippet til fengende calypso- og reggaerytmer.

Karibisk kyllinggryte med kremet kokosris og jerk

Skriv ut
Nok til: 4 Tidsbruk: 45 min

Dette trenger du

  • Kyllinggryte: 4 kyllinglår delt i to, 1 boks kidneybønner, 5 dl langkornet ris, 6 dl kyllingbuljong , 1 boks kokosmelk, 2 hvitløksfedd, 1 løk, 2 chili eller 1 scotch bonnet/habanero, 1 paprika, 3 ss jerk, 2 laurbærblad, nøytral stekeolje, salt og pepper. Alternativ: 1 ts gurkemeie for gylden ris
  • Jerk krydderblanding: 1,5 ss løkpulver, 1,5 ss hvitløkspulver, 1 ss chili, 1 ss chiliflak, 1 ss pimentón, røkt paprika, 1 ss allehånde, 1 ts pepper, 1 ts paprika, 1 ts kanel, 1 ts ingefær, ½ ts muskat, 1 ts brunt sukker, 1 ts tørket timian, 1 ts tørket persille

Slik gjør du

1

Bland sammen krydderblanding

2

Del lårene i to ved leddet og gni kjøttet med 2 ss jerk, salt og pepper

3

Sett ovnen på 180 grader, vask og skyll risen godt

4

Kutt paprika og løk, finhakk chili og hvitløk og svett i ovnsfast panne med litt olje til de myknes

5

Tilsett ris, gurkemeie og 1 ss krydderblanding, rør rundt og stek med i et par minutter

6

Hell over kyllingkraft og kokosmelk, laurbærblad, bønner, salt og pepper

7

Legg kyllingen oppå risen, dytt litt ned

8

Sett hele pannen i ovnen og stek i ca 30-40 min uten lokk, til kyllingen har fått sprøtt skinn og risen er ferdigkokt

9

Server med hjemmelaget habanerosalsa, sausen gir retten et fantastisk løft!

fjærkre se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg