Bakverk/ Pizza/ Vegetarisk

Blond brødleiv med blomstrende kål

Hvit pizza med bakt blomkål, pikant blåmuggost, bacon og yoghurtsaus med urter

Blonds have more fun

De blide, butte blondinene har inntatt sommerscenen, trippet inn i butikkenes hyller og diverse gårdsutsalg og byr nå innsmigrende på seg selv. Sommerfriskt drapert i grønn kyse godt beskyttet for solens gulnende stråler, kinnene delikat kremhvite i teinten, fyldig formfulle, sprø og spretne. De lyse krølltoppene er klar for de fleste kulinariske eventyr, sorgløst med på alt som er gøy!

Spiselig blomsterbukett

Blond men slett ikke tapt bak et kålhode, det skorter ikke på blomkålens tilpasningsdyktighet eller allsidighet. Med en blomstrende kål i hus, har du alltid et spennende måltid på lur. Det hvite blomsterhodet kan nytes rå, kokt, dampet, grillet, bakt, most, som suppe, saus, couscous eller kjøtterstatning. De spiselige blomsterbukettene er sprø og pepperaktig som rå, varmebehandlet sødmerik og mild på smak. Den trinne grønnsaken er en ernæringsfysiologs våte drøm, rik på kostfiber og helt uten fett som blondinen er.

Solblek pizza

Det er lekende lett å gjøre et staselig måltid ut av et blomkålhode. Men en bleknebbet kål på pizzaen er slett ikke å forakte. Bakte buketter gir en nøttet og mild smak som står seg ypperlig til sødmen i karamellisert løk, og pikant, salt blåmuggost. En perfekt treenighet på en yoghurtsmurt pizzaleiv, en sommerpizza dedikert lyse netter og blonde fristerinner.

Hvit pizza med karamellisert løk, bakt blomkål og blåmuggost

Skriv ut
Nok til: 4 Tidsbruk: 2 t

Dette trenger du

  • Pizza grunndeig: 8 dl hvetemel, gjerne ekstra finmalt, 3 dl lunkent vann, 1/2 pose tørrgjær eller 2 dl surdeig (mindre vann), 3 dl semolina, 1 ts salt
  • Pizzafyll: 1 lite blomkålshode, 150 g blåmuggost, 200 g smøreost og/eller yoghurt, 200 g cheddar eller mozzarella, 2 ss smør, 2 løk, olivenolje, salt og pepper, urter f.eks rosmarin, timian, gressløk, oregano. Alternativ: 1 pakke tørrsaltet bacon

Slik gjør du

1

Pizzabunn: Bland hvetemel, vann, tørrgjær/surdeig og salt i en bakebolle, og kna i kjøkkenmaskin i 10 min. La heve over natten i en plastdekt bolle til deigen er vokst til dobbel størrelse. Del deigen i passe emner og rull til runde klumper. La heve i 1 t tørrgjær og 4-5 t surdeig. Kjevl ut deigen i semolina, det gir en herlig, sprø overflate.* La deigleiven hvile i 10 min før du legger på topping

2

Sett ovnen på maks styrke (min 250 grader), varm opp bakeplate eller egnet pizzastein

3

Pizzafyll: Bland smøreost eller yoghurt med salt og pepper, samt ønskede urter. Skjær rødløk i tynne ringer på mandolin, stek i panne med 1 ss smør på lav varme til løken er karamellisert, ca 20-30 min. Vend blomkålbuketter i olivenolje, salt og pepper og bak i ovnen i ca 20 min på 200 grader.

4

Bre smøreost over leivene, strø revet cheddar og spre utover bakt blomkål, løk, blåmuggost og ev bacon i biter, kvern over pepper. Stekes i ovnen i 10-12 minutter i nest nederste rille, eller til pizzaen er gylden

Tips

* Kjevle ut deigen på bakepapir, da kan du enkelt skli både pizza og papir over på den oppvarmede bakeplaten.

vegetarisk se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg