Saus og dressing/ Tilbehør/ Vegetarisk

Humørfylt hummus

Universell skapmat

Er du litt lysten men lat? Fått brått besøk? Hummus kan være svaret på alle dine barduse behov. Og du trenger slett ikke hete Zohan for å ha et forgapt og formidabelt forbruk av den berømte dippen. Har du reservasjoner mot å benytte den beskjedne, beige blandingen som kaffesøtningsmiddel, brannslukningsapparat, hårprodukt eller tannkrem, kan den absolutt fortæres, for smaken er det ingenting å si på.

En grå hummus

Den kikertbasert dippen ḥummuṣ bi ṭaḥīna fra midtøsten kan sies å være selveste dippgestalten av en grå mus. Falmet i farge og fremtoning er den mer unnselig i utseende enn i smak. Forbigått og forslagen i buffeten taper den terreng i forhold til guacamolens gromme grønnfarge, pestoens praktfulle pigmentering og aioliens appetittlige antikkfarge. Men smaks- og teksturmessig er hummusen uimotståelig – myk, kremet, fyldig, glatt, luftig og mildt nøttete, med et hint av hvitløk og subtil syre fra sitronsaft.

Stol på rosa

For å få fart på fargen og gi kikertkremen koloritt og kulør, er trikset å tilsette en røstet rødbete. Det er ikke kun jåleri og matlig make-up, for rødbeten gir også hummusen en dyp nøttesmak med en jordlig antydning. Dette er en humørspredende hummus for festlige foreteelser, eller fortært på deprimerende dager som forlanger farge og festivitas for ekstra energi og et lidenskapelig løft.

Kremet hummus med rødbeter

Skriv ut
Nok til: 6 Tidsbruk: 10 min

Dette trenger du

  • 3 dl kokte kikerter* eller 1 hermetisk boks
  • 1 hvitløksfedd eller mer etter smak
  • 1 sitron, kun saft
  • 2-3 ts tahini
  • 1/2 dl vann/kokevann
  • 1 liten, ovnsbakt og skrellet rødbete**
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Alternativ: 1,5 ts natron

Slik gjør du

1

Bland tahini, hvitløk og sitronsaft til en glatt masse i kjøkkenmaskin eller stavmikser

2

Tilsett deretter vann eller kokevann til en løs paste

3

Hell i kikertene og rødbeten i biter, og kjør til en glatt og luftig puré

4

Smak til med salt og pepper

5

Dryss over god olivenolje

6

Spis gjerne til frokost smurt på luftige lomper!

Tips

Lag også en deilig, nøttete dressing med tahini. Suverent smakfult i en sobasalat!

* Bløtlegg kikertene i rikelig med vann over natten. Skyll godt og kok opp med 1/2 ts natron til ertene er møre. 1-3 t avhengig av kikertene eller 40 min i trykkoker.
** Bak vaskede rødbeter pakket i aluminimumsfolie, ca 40 min i 200 grader. Når rødbetene er lunkne er det enkelt å skrelle skallet, gni det av med en hanskebekledt hånd!

vegetarisk se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg