Mat på en begredelig dag
Det finnes lyse og sorgløse dager som kaller på fin vin med morsom mat i sosialt selskap. Men det eksisterer også grå dager skrittet inn på feil bein, akkompagnert av et mistrøstig humør som får dystopisk film noir til å fremstå som den reneste komedie. På slike begredelige dager løftes ikke sinnsstemningen til lykkelige høydedrag med chiafrø, råkostsalat og kokosvann. Sådanne dager roper regelrett på fett og kalorier, øl og usunne utskeielser i ensomt lag.
Japansk mat i nøden
Med utgangspunkt i et asosialt sinnelag ledsaget av en dårlig hårdag og handleturfobi, må man ta til takke med det skapet har å by på. Med litt skinkepålegg eller en bogskinke på boks, et enkelt egg og noen brødsmuler for hånden kommer du langt. Og er du begunstiget med brødsmuler av typen panko, denne japanske krummen med lett, sprø og luftig tekstur, er veien fra kjipt kjøkkenskapinnhold til japansk izakayasnacks forbløffende kort og smakfull.
Hamu katsu – fattigmannsschnitzel
Hamu katsu ハムカツ er billigversjonen av den japanske svineschnitzelen tonkatsu, og er den absolutt enkleste kotelett du kan lage med få og tilgjengelige ingredienser. Bogskinke på boks eller skinkepålegg dyppes i mel, egg og japansk panko, og friteres til gylden og uimotståelig lekkerbisken. Det er en ydmyk men tilfredsstillende rett som smaker sjarmerende syndig av salt og saftig skinke innhyllet i et sprøstekt skall. Nyt din usunne utskeielse med nykokt ris, et glass pils med skumtopp og fremadstormende humør.
PS: Du kan også spise hamu katsu på en glad dag i sosialt lag, gjerne med følge av koreansk banchan, enkle småretter av kimchi, bønnespiresalat, marinert selleri, ponzuglasert shiitake og kimchijeon.
Japansk skinkeschnitzel med panko – Hamu katsu
Skriv utDette trenger du
- 1 skinkeboks eller 1 pakke skinkepålegg, rund type
- 1 egg
- 3 dl panko*
- 1 dl mel
- Salt og pepper
- 1 dl stekeolje
Slik gjør du
Skjær skinken i passe tykke og store biter. Bruker du skinkepålegg, legg 3-5 skiver oppå hverandre
Dypp først skinken i mel, deretter egg og panko
For en tykk og syndig skorpe, dypp atter i egg og japanske brødsmuler
Varm opp oljen i en panne eller frityrkoker til medium styrke, stek kotelettene gyldne og sprø, noen få minutter på begge sider
Legg katsuen på kjøkkenpapir og la renne av
Kutt stykket på tvers i passe spisepinnevennlige biter, server til nykokt ris og et utvalg banchan
Tips
* Panko fås tak i velassorterte dagligvareforretninger eller asiatiske butikker. Det blir ikke det samme med vanlige brødsmuler!
kjøtt se alle
-
27. april 2018 -
6. april 2018 -
17. mars 2018