Suppe/ Vegetarisk

En gul rot i suppa

Kremet gulrotsuppe med kokosmelk, ras el hanout og ristede gresskarkjerner.

Fargerikt fellesskap

Gulroten kommer i mange nyanser, og er naturlig vakker i lilla, sort, gul, hvit og rød fargeprakt. Hvorfor de fleste må ta til takke med gulrøde gulrøtter kan vi takke Nederlenderne for, dette oransjekjære treskofolket med hang til tulipaner, edamer og hamp. Heldigvis er den oransje roten rikest på betakaroten, og er søtere og mer kjøttfulle enn sine multifargede slektninger. Så sjeneres du av kløende hudsykdommer, nedsatt nattesyn og rotløse fortenner, er dette den ultimate snacken for deg.

Grønnsaksskuffens hverdagstraver

Den oransje grønnsaken vokser som pælerot, men som innbyggerne i en gjennomsnittsbygd i Midt-Norge kommer roten i forskjellige fasonger; lange, spisse, magre, tykke, butte, runde. For de fleste er gulroten et vanlig og hverdagslig innslag i grønnsaksskuffen, like karismatisk som en sølete orienteringsløper i publikumsglissen skog, og kommer til kort i kampen med den mer trendy søtpoteten eller den hippe grønnkålen. Den oransje saken blir ofte servert som et ihjelkokt grønnsaksalibi, eller inntørket gnagergodt i nistepakken, og inviterer dessverre sjelden til dirrende ekstase og eufori, engasjement eller entusiasme.

Gulrotsuppe som krydret, kremet komfort

For å få gulroten til å skinne, kan sødmen lokkes frem ved en real varmebehandling og trives særs i selskap med dill, koriander, smør, honning, ingefær og varme krydderier. Ta ondet ved roten og lag en kremet, krydret og knallgod komfortsuppe som nærer og varmer vom og ånd. Fyldig kokosmelk og ras el hanout balanserer sødmen i gulrøttene, og skaper en krydderfest på kjøkkenet. Så hopp i treskoene og blås i hampen, dette er suppen for flere enn det oransje folkeslaget. Smakelijk eten!

Gulrotsuppe med kokosmelk og ras el hanout

Skriv ut
Nok til: 4 Tidsbruk: 30 min

Dette trenger du

  • Suppe: 1 kg gulrøtter, 2,5 dl kokosmelk, 1 løk, 1 hvitløksfedd, 1 finger ingefær, 0,5 dl kraft eller buljong, 2,5 dl kokosmelk, 1/2-1 ts ras el hanout, kokosolje eller annen nøytral olje, salt og pepper
  • Topping: 1 god neve gresskarkjerner, persille, flaksalt og olivenolje

Slik gjør du

1

Suppe: Varm oljen i en gryte, svett finhakket ingefær, løk og hvitløk. Tilsett krydder og la steke med i 1 min. Hell oppi gulrøtter i biter, og rør rundt. Tilsett kraft og la småkoke til gulrøttene er møre. Bruk stavmikser eller blender og kjør gulrøttene til pure, spe med kokosmelk. Smak til med salt, pepper og limesaft

2

Topping: Varm olje i en panne, tilsett gresskarkjernene og rist frøene til de er sprø. Tilsett finhakket persille og dryss over havsalt

vegetarisk se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg