Suppe/ Tradisjonsmat/ Vegetarisk

Gul og kul ertesuppe

Lettvint og spicy vegetarisk gul ertesuppe med kokosmelk, chili og garam masala.

Generasjonssuppe

Tradisjonell ertesuppe, den gule, gamle traver med salt kjøtt og flesk, er en hjemmelaget favoritt som smaker av driftige husmødre i endeløse generasjoner. Langt fra like hipstertrendy som burger og bao, men skårer skyhøyt på solid og spiselig mødrearv med affeksjonsverdi. Men inviterer du den styrkende suppen fra de indre vestlandsfjorder med til det sørlige subkontinent, vil du innse at gult raskt kan bli kult.

Billig og bra

De tørkede, unnselige gule ertene er rasende rimelig mat, og har ufortjent blitt stilt i skyggen av sine tallrike slektninger i belgfruktfamilien. Bønnen er en selvklar ingrediens i refried beans, kikerten obligatorisk i en sprø falafel, og delikate, grønne erter uunnværlig i risi e bisi. Men de gule ertene kan i mange tilfeller erstatte sine familiemedlemmer; prøv den gule erten i hummus, vegetarburger eller en varmende, indisk curry.

Promp og praktfull ertesuppe

Å gasse seg i erter kan resultere i et høyeksplosivt resultat. For selv om den beskjedne ert kan virke smålåten, innehar den en naturlig begavelse for å skape tarmgass av tungt fordøyelige karbohydrater. Men ikke la det hindre deg i å lage denne velsmakende suppen! Ved å mose ertene og tilsette Garam Masala og kokosmelk, får du en kostelig kremet og sødmefull gul ertesuppe med en sublim og spicy snert fra kryddermiksen. Spis med artig appetitt og flatus fordøyelse, fortrinnsvis sammen med fortrolige familiemedlemmer og forståelsesfulle forbundsfeller.

Gul ertesuppe med kokosmelk, krydder og koriander

Skriv ut
Nok til: 6-8 Tidsbruk: 25 - 60 min

Dette trenger du

  • 500 g gule, tørkede erter
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 l vann eller buljong
  • 1 løk
  • 2 laurbærblad
  • 1/2 dl korianderstilker
  • 1 lime
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chili
  • 1 ts garam masala
  • 1/2 ts kanel
  • Salt og pepper

Slik gjør du

1

Legg ertene i rikelig med vann over natten

2

Kok ertene med grovt hakket løk, salt og laurbærblad. 15 min i trykkoker, 60 min i vanlig gryte

3

Skru av varmen og la trykkokeren avkjøles naturlig

4

Fjern laurbærbladene og tilsett korianderstilker, krydder og kokosmelk

5

Kjør massen til en glatt suppe med stavmikser eller i blender

6

Smak til med salt, pepper og limesaft

7

Spis med en klatt yoghurt, et dryss paprikapulver og hakket koriander

vegetarisk se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg