Bakverk/ Dessert

Eplet faller ikke langt fra kaken

Saftig eplekake med maple sirup og et lokk av kremostglasur

Høyt henger de og utilgjengelige er de

Nå henger greinene tunge av frukt og det er duket for en ettertrykkelig eplefest i hagen. Men gresset er uavlatelig grønnere på den andre siden av gjerdet, og de modne eplene henger selvsagt høyest på grein og er like utilgjengelige som en lavprisbillett i fellesferien. Røde i kinn, lubne og friske ligner de fruktige juveler og blinker uimotståelig tiltrekkende i sensommerens solstråler.

Eplekjekke taktikker

Jeg kan tålmodig vente på at Newtons kraft gjør seg gjeldene, eller klatre rapp på fot opp i treet og plukke frukten med et gjallende Tarzanbrøl. En stige er heller ikke å forakte, men det fordrer tilgang til en mobil trapp og et sinn fri for panikkartet og totallammende akrofobi. Dessverre mangler jeg de nødvendige egenskapene som tålmodighet, klatreferdigheter og et sjelelig sunt forhold til høyder, så jeg må nøye meg med den forsmedelige frukten; nedfallet.

Eplekake for de høydesvake

Har jeg fått kloa i et fang friske nyplukkede epler, er veien til min første, siklende eplekaketanke besnærende kort. Fantasifulle bilder av kaker i ulike fasonger flimrer forbi i mitt indre kinolerret: Rykende varm eplepai á la Bestemor Duck, gylden, sirupsseig og lastefull tarte tatin eller en luftig pound cake med syrlige eplebiter. Men er jeg kun i besittelse av en bærepose nedfallsfrukt, overmodne epler flekket brune og møre, lager jeg en saftig kake på revne epler vendt i lønnesirup, toppet med et usømmelig lag kremostfrosting. Så la de modne eplene henge, gresset er grønt nok på den rette siden også!

Saftig eplekake med lønnesirup og kremostglasur

Skriv ut
Nok til: 6-8 Tidsbruk: 1 t

Dette trenger du

  • Eplekake: 6-7 epler, 2 egg, 2 dl nøytral olje, 5 dl mel, 4 dl brunt sukker, 1 dl lønnesirup, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljeekstrakt, 2 ts kanel, 1/2 ts salt
  • Kremostglasur: 250 g kremost, 3 ss smør, 2 dl melis

Slik gjør du

1

Eplekake: Fjern epleskallet, riv eplene på et jern. Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Smør en form med olje og stek kaken på 180 grader i 45-60 min. Avkjøl på rist før glasuren påføres

2

Kremostglasur: Rør sammen alle ingrediensene til en klumpfri og glatt røre. Det hjelper om ingrediensene er temperert

dessert se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg