Salat/ Siderett/ Vegetarisk

Smakfull smørnøttet salat

Butternut squash salat, også kalt flaskegresskar salat med perlecouscous, kikerter, urter og ruccula.

Magre tider

Så er vi inne igjen i årstiden som smaker av kalorifattig kaninmat og helsefremmende tiltak. Denne magre tiden hvor vi fortvilet finner ut at sommerklærne har krympet siden i fjor, og at badeklærsesongen er på full fart inn i realiteten. Tiden hvor bilring er ut og badering inn, hvite valker og dissende romper skal byttes ut med stram stuss og fin form. Litt i siste liten, men det er jo bedre sent enn aldri.

Salat på alle fat

Med ørsmå, vannbestandige plagg luskende i de mørkeste kroker av samvittigheten, blir mange fristet til et dramatisk matbytte. Mantraet er lett uten fett, sjelden mett og alltid på diett. Det er gledens festdager for slankekurer i ulike gestalter, sorgens tragedie i flere akter for kjærlige håndtak og kosekilo. Men salat står alltid på ja-listen. Når salaten i tillegg er mettende og smakfull, er veien til bikini og speedo praktisk talt i boks.

Fettfri smørsalat

En salat med butternut squash er ganske så smør- og fettfri navnet til tross. Kalorifattig, smaksrik og kremet er det nesten ikke til å tro det er fråtsemat. Hiv på noen sunne kikerter rullet i ras el hanout, perlecouscous og forfriskende floral og syrlig syltet sitron, og du har en mettende salat til lunsj eller middag. Det lar seg såmenn gjøre å skvise seg inn i fjorårets klær, uten et kosthold forbeholdt langørede gnagere med hang til gulrøtter, flosshatter og formering.

Salat med spicy flaskegresskar, perlecouscous og ristede kikerter

Skriv ut
Nok til: 3-4 Tidsbruk: 40 min

Dette trenger du

  • 1 medium stort flaskegresskar
  • 2,5 dl perlecouscous eller byggryn
  • 1 boks kikerter
  • 1/2 rød løk
  • 1 pakke ruccula eller grønnkål
  • 1 håndfull valgfrie urter
  • 1/2 syltet sitron eller skallet av en økositron
  • 4 dl vann
  • 1 ss ras el hanout
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du

1

Forvarm ovnen til 220 grader, kok opp vannet i en kasserolle

2

Rens gresskar for frø og skinn, kutt i passe kuber

3

Skyll kikertene i rent vann og rist godt av

4

Bland kikerter, gresskar, ras el hanout, olivenolje, salt og pepper og fordel i et jevnt lag i en langpanne

5

Bak i ovnen i ca 30 min

6

Hell couscous i det kokende vannet og kok i ca 25 min, skyll deretter i kald vann

7

Skyll syltet sitron fri for salt, finhakk sammen med urter, løk og salat

8

Bland alt i en bolle eller fat når gresskar og couscous er avkjølt

vegetarisk se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg