Magre tider
Så er vi inne igjen i årstiden som smaker av kalorifattig kaninmat og helsefremmende tiltak. Denne magre tiden hvor vi fortvilet finner ut at sommerklærne har krympet siden i fjor, og at badeklærsesongen er på full fart inn i realiteten. Tiden hvor bilring er ut og badering inn, hvite valker og dissende romper skal byttes ut med stram stuss og fin form. Litt i siste liten, men det er jo bedre sent enn aldri.
Salat på alle fat
Med ørsmå, vannbestandige plagg luskende i de mørkeste kroker av samvittigheten, blir mange fristet til et dramatisk matbytte. Mantraet er lett uten fett, sjelden mett og alltid på diett. Det er gledens festdager for slankekurer i ulike gestalter, sorgens tragedie i flere akter for kjærlige håndtak og kosekilo. Men salat står alltid på ja-listen. Når salaten i tillegg er mettende og smakfull, er veien til bikini og speedo praktisk talt i boks.
Fettfri smørsalat
En salat med butternut squash er ganske så smør- og fettfri navnet til tross. Kalorifattig, smaksrik og kremet er det nesten ikke til å tro det er fråtsemat. Hiv på noen sunne kikerter rullet i ras el hanout, perlecouscous og forfriskende floral og syrlig syltet sitron, og du har en mettende salat til lunsj eller middag. Det lar seg såmenn gjøre å skvise seg inn i fjorårets klær, uten et kosthold forbeholdt langørede gnagere med hang til gulrøtter, flosshatter og formering.
Salat med spicy flaskegresskar, perlecouscous og ristede kikerter
Skriv utDette trenger du
- 1 medium stort flaskegresskar
- 2,5 dl perlecouscous eller byggryn
- 1 boks kikerter
- 1/2 rød løk
- 1 pakke ruccula eller grønnkål
- 1 håndfull valgfrie urter
- 1/2 syltet sitron eller skallet av en økositron
- 4 dl vann
- 1 ss ras el hanout
- Salt og pepper
- Olivenolje
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 220 grader, kok opp vannet i en kasserolle
Rens gresskar for frø og skinn, kutt i passe kuber
Skyll kikertene i rent vann og rist godt av
Bland kikerter, gresskar, ras el hanout, olivenolje, salt og pepper og fordel i et jevnt lag i en langpanne
Bak i ovnen i ca 30 min
Hell couscous i det kokende vannet og kok i ca 25 min, skyll deretter i kald vann
Skyll syltet sitron fri for salt, finhakk sammen med urter, løk og salat
Bland alt i en bolle eller fat når gresskar og couscous er avkjølt
vegetarisk se alle
-
8. mars 2021 -
20. april 2018 -
9. februar 2018