Fjærkre/ Kjøtt/ Pålegg/ Salat/ Sous vide

Andens endelikt i fuglebadet

Andebryst sous vide gir ufattelig mørt kjøtt. Prøv i en asiatiskinspirert salat med mango, vårløk og koriander.

Andebrystets utfordring

Det kjøttfulle stykket fra det nebbete vesen, rosa og mørt med en fettskorpe som smelter i munnen, er en kulinarisk nytelse du vil huske i lange tider etter at den er fortært. Men det krever en viss innsats på kjøkkenet for å lykkes, nitid oppfølging av kjernetemperatur og alternative teorier omgjort i praksis for å oppnå et sprøstekt skinn. Overstekt har dyret dødt forgjeves der den ligger som en seig, grå kjøttklump på tallerkenen, understekt, og det stakkars kvakkende fjærkre er rått og uspiselig.

Badeand

Det blir sjelden full klaff, og som oftest sitter jeg igjen med et gjennomstekt andebryst, fargeløs, smakløs og slapp på toppen. Den lange innsatsen blir kun belønnet med traurig fettos på kjøkkenet og sørgmodig stemning rundt bordet. Løsningen er å fri fuglen, slippe den løs i sitt rette element. En badeand sous vide er mer enn blott badekarets blide følgesvenn. Og en sirkulator på kjøkkenet vil raskt bli din kjæreste eiendel, dingsen som gjør alle spådommer til skamme om et gjemt og glemt liv i skapet.

Lag deg et fuglebad

Det er besynderlig og nesten absurd og velge å tilberede anden i sitt rette, våte element. Men med ei bøtte med vann, en sirkulator og en zippose, har du laget deg et fuglebad gakkgakken vil trives i. En liten times dupp i badet, og voilà! Mørt og glinsende saftig andebryst med fløyelsaktig tekstur, helt fri for traumer og neglebitende bekymring for å mislykkes. Tynnskårne skiver smaker lekkert i en nudelsuppe, som fyll i en bành mí eller i en sommerfrisk salat med søtklissen mango og sprø vårløk.

Asiatisk salat med rosastekt andebryst og mango

Skriv ut
Nok til: 4 som forrett Tidsbruk: 3 t

Dette trenger du

  • 1 stort andebryst
  • 1 ts five spice
  • 1 ss ketjap manis
  • 4 ss østerssaus
  • 1 vårløk
  • 1 agurk
  • 1 bunt koriander
  • 1 salathode
  • Salt og pepper

Slik gjør du

1

Gni inn andebrystet med five spice, pepper, ketjap manis og 1 ss østerssauss

2

Sett sous vide på 54 grader, fuglbad i 2,5 t

3

Stek andebrystet på medium varme med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt. Legg til side og la kjøttet hvile

4

Kutt mango i strimler, vårløk i ringer, agurk i brede bånd, andebryst i skiver

5

Dander salatblader, and, mango og agurk på et fat, dryss over vårløk og koriander

kjøtt se alle

Nyhetsbrev

Forslag til deg